Vesibussilla saaristoon

15.6.2015

Vesibussilla saaristoon

©Virpi Aaltonen / Oi ihana Naantali teksti ja kuvat

 

Tekeekö mieli merelle, saaristoon? Pyöräilemään, päiväretkelle? Nyt se onnistuu – ilman omaa venettä tai autoa. Vesibussireitti Naantalista Kustaviin on paljon toivottu uutuus. Kyytiin pääsee vanhan kaupungin sydämestä.

- Meiltä on paljon kysytty mahdollisuudesta päästä saaristoon. Nyt Naantalista pääsee vesibussi m/s Aavattarella Kustaviin asti. Turusta voi tulla höyrylaiva Ukko-Pekalla tai paikallisbussi Fölillä Naantaliin, yöpyä idyllisessä hotellissa ja lähteä aamulla m/s Aavattarella meriretkelle saaristoon, tunnelmoi Tarja Rautiainen Naantalin Matkailusta.

 

 

Saaristoelämyksiä ja pyöräreitti Ahvenanmaalle saakka

Keinuva vene ja suolaiset pärskeet kasvoilla. Kaunis saaristo, kimalteleva meri. Mikä elämys! Oletko ennen nähnyt Naantalia mereltä käsin? Se on häkellyttävä näky. Koristeelliset punaiset, keltaiset, siniset puutalot ja rannan laiturit. Komea luostarikirkko näyttää suorastaan jättimäiseltä mereltä nähtynä.

 

 

Reitin varrella voi tarkistaa, onko presidentti kesäkodissaan Kultarannassa eli liehuuko lippu tornissa. Vesibussi ohittaa myös Muumimaailman saaren. Jos on onnekas, voi nähdä jonkun muumeista uimamajan laiturilla. Ja entäs ne paikallisten mökkiunelmat, niitäkin on mukava katsella.

M/s Aavatar pysähtyy matkan varrella Merimaskun Rantamakasiinilla, Teersalossa, Taivassalon Hakkenpäässä, Kustavin Parattulassa sekä päätepysäkillä Kustavin Kivimaassa.

Jokaisen pysähdyspaikan läheisyydestä löytyy hyviä ruokapaikkoja. Matkan varrella on myös paljon nähtävää ja erilaisia yöpymispaikkoja. Esimerkiksi Taivassalossa voi piipahtaa Viiaisten Kartanomuseossa. Kustavissa voi yöpyä sekä ostaa käsityöläisten ja sisustusmyymälän tuotteita.

Pyöräilijöille reitti toimii oikotienä Saariston Rengastielle. Suurelle Rengastielle pääsee kätevästi, kun jää pois Kustavin Parattulassa. Jos haluaa polkea Ahvenanmaalle saakka, on pysäkkinä Kivimaan laituri. Sen läheltä pääsee lossilla Vartsalan saareen, josta matka jatkuu Vuosnaisiin ja sieltä edelleen Brändöhön ja Ahvenanmaalle. Kysy tarkemmat ohjeet ja vinkit Matkailusta.

 

Ensimmäisenä pysähdyspaikkana Merimaskun Rantamakasiini.

 

Merelle kolmesti viikossa

M/s Aavatar kulkee 29.6. - 1.8. maanantaisin, keskiviikkoisin ja lauantaisin. Kyytiin mahtuu noin 50 matkustajaa. Istumapaikkoja on sisällä ja ulkokannella. Polkupyöriä otetaan kerralla 10, joten pyöräpaikka kannattaa varata etukäteen. Vesibussissa myydään pientä purtavaa ja virvokkeita (b-oikeudet).

Aikataulut, hinnat ja liput täältä.
 

 

ps. Oletko nähnyt suositun Viikossa aikuiseksi -elokuvan, joka kuvattiin viime kesänä Naantalissa? Muistatko vesibussin, jonka kannelta elokuvan tarina alkoi? Se laiva oli m/s Aavatar.

pps. Paikallisbussi Fölin linjat 6 ja 7 kulkevat Turun Kauppatorilta Naantaliin. Hinta 3 euroa / suunta.