Unikeko Timo Koivusalo

27.7.2015

Unikeko Timo Koivusalo

©Virpi Aaltonen / Oi ihana Naantali teksti ja kuvat

Tässä hän on. Unikeko vuosimallia 2015. Elokuvaohjaaja ja -tuottaja Timo Koivusalo. Juuri merestä nousseena, tukka märkänä, paljain jaloin. Hymyillen ja selvästi mielissään saamastaan arvonimestä.

- Olen aina kehunut naantalilaisia mukaviksi ihmisiksi ja näin se sitten palkittiin. Heittivät kylmään veteen!, vitsaili hyväntuulinen Koivusalo ja lähti pukemaan ylleen Unikeon virallista asua, puna-valko -raidallista yöpaitaa.

Naantalin kaupunginjohtaja Jouni Mutanen kuuluu Unikeon valintaraatiin.

Vanhan kaupungin ranta oli täynnä uteliasta yleisöä. Innokkaimmat olivat tulleet jo kuudelta. Jos viime vuonna Unikeonpäivään herättiin hiostavassa hellesäässä, tänään jännitettiin sataako kaatamalla vaiko vähän. Taivaalle kertyi paksu kerros tummanpuhuvia pilviä. Lämpömittari näytti vain 15 astetta. Onneksi merivesi oli sentään 19-asteista.

Tänään ei tarvittu elokuvaefektejä, vaan luonto omasta puolestaan järjesti dramaattiset olosuhteet. Mitkä oivalliset kulissit tarinoiden kertojalle! Miehelle, joka viimeisen kolmen vuoden aikana on kuvannut yleisömenestyksiksi nousseita Risto Räppääjä -elokuvia Naantalin vanhassa kaupungissa. Elokuvia, joissa aina hehkuu Naantalin kuulu aurinko ja kesä on kauneimmillaan.

Seitsemältä Cafe Amandiksen pihalle järjestäytyi miesjoukko tulevaan urakkaan. Eleistä päätellen paareilla makaava, visusti peiton alle piilotettu Unikeko ei ollut hento nainen. Rummut pärähtivät ja kulkue lähti matkaan. Kantajina oli entisiä Unikekoja joukossaan professori Pentti Arajärvi. Ja sitten paarien kippaus, kuuluisa molskahdus ja jännitys: kuka sieltä merestä nousee.
 

Unikeonpäivän rantaeleganssia, yöasuihin pukeutunutta yleisöä.

Lapset riemuitsivat Pikku Myyn, Muumipeikon, Muumipappan ja Muumimamman tapaamisesta.

Tuoreen Unikeon päivä alkoi aamiaisella Naantalin Kaivohuoneella.

- Selvästi valitsivat Unikeoksi kaverin, jolla on sama vatsanympärys kuin Muumipapalla, hörähteli Koivusalo.


- Lupaan nukkua koko vuoden, sehän on Unikeon velvollisuus!

Näin alkoi Unikeko-Koivusalon päivä. Tänään hänet näkee eri puolilla kaupunkia. Katso päivän ohjelma täältä.