Taiteilijoiden Naantali

7.1.2015

Taiteilijoiden Naantali

©Virpi Aaltonen / Oi ihana Naantali teksti

Gina Salariksen Pelityyni kuvaa Rymättylän saariston upeita maisemia. Kuva: Rebekka Watson.

Vuosi on vaihtunut ja ulkona pyryttää märkää lunta. Nyt kaipaa jotain aurinkoista! Sitä tuovat nuoren lasitaiteilijan teokset, jotka vievät ajatukset kesään ja meren aalloilla leikitteleviin auringonsäteisiin. Nuutajärven Lasikomppanian lasihytissä työskentelevä Gina Salaris on viettänyt kesälomiaan Rymättylän saaristossa vuodesta 2010 lähtien. Nuori lasitaiteilija inspiroituu saariston sileistä kallioista ja kivistä.

- Ympäröivä saaristo; meri, kalliot ja luodot ovat hienoimpia maisemia, mitä tiedän. Mökillä nautin maisemasta, tuulesta ja auringosta, Gina kuvailee saaristoparatiisiaan.

Kaunis ympäristö ja meren äänet näkyvät Ginan lasitaiteessa.

Gina Salariksen Artwork 1:ssä kuikuilevat veikeät pingviinit. Kuva: Marek Sabogal.

- Tarkkailin saarimökkimme rannoilta meren luotojen sulavuutta. Niistä mieleeni tulivat saariston hylkeet ja niistä puolestaan Itämeren suojelu. Ryhyin suunnittelemaan rentoutta huokuvia, lepääviä hylkeitä. Protovaiheessa ne muuttuivatkin pingviineiksi, joista tuli osa taidelasituotantoani. Vielä on ratkaisematta, miten voin työskennellä Itämeren hyväksi näillä lasieläimilläni, Gina pohdiskelee.

Ginan ja Lasikomppanian taiteilijoiden Heikki Viinikaisen ja Tuomas Ervamaan lasiteoksia on esillä Galleria O:n yhteisnäyttelyssä Helsingissä 11.1. saakka. Kannattaa käydä katsomassa, jos liikut loppuviikosta Helsingissä.

Kiitos Gina, kun tuot kesän tuulahduksen keskelle lumimyräkkää!

ps. Talven ja kevään aikana Oi ihana Naantali -blogi vierailee naantalilaisten taiteilijoiden taiteilijakodeissa, työhuoneilla ja gallerioissa.