Kirjoja, teatteria, musiikkia - lasten ja nuorten iloksi

8.11.2017

Kirjoja, teatteria, musiikkia - lasten ja nuorten iloksi

©Virpi Aaltonen / Oi ihana Naantali teksti ja kuva

 

Naantalin oma lastenkirjallisuuden tapahtuma Kirjahyrrä alkaa huomenna. Paikkoja laitetaan tohinalla kuntoon pieniä vieraita varten. Mitä tänä vuonna on luvassa? Vieläkö esityksiin on tilaa?

- Vähän ollaan paniikkitunnelmissa, nauraa Pekka Vartiainen kun kysyn millaisin fiiliksin heillä valmistaudutaan huomenna alkavaan Kirjahyrrään.

- Oikeasti järjestelyt etenevät todella hyvin. Ennakkoilmoittautumisia eri tapahtumiin on tullut kouluista ja päiväkodeista paljon. Monia esityksiä on jo varattu loppuun. Esimerkiksi Naantalin seurakunnan torstain tapahtumat ovat täynnä. Tilanne kannattaa tarkistaa nettisivuiltamme.

 

Tähän malliin Pikku Papun Orkesteri villitsi lapsia ja aikuisia viime kesänä Naantalin Lastenmusiikkijuhlilla. Suosittu orkesteri esiintyy lauantaina Urheilutalolla.

 

Pekka toimii kolmatta vuotta Kirjahyrrän toiminnanjohtajana ja hyrisee tyytyväisyyttä. Kirjahyrrän kolmeen päivään mahtuu 30 ohjelmanumeroa. Tuttuun tapaan esillä on paljon kirjailijoita, lapset ja nuoret pääsevät tapaamaan suosikkikirjailijoitaan ja kuulevat heidän lukevan tekstejään. Paikalla ovat ainakin Ilkka Auer, Mika Weckström, Tapani Bagge, Janne Mäkitalo ja Reetta Niemelä. Lisäksi ohjelmassa on teatteria, sanataidetyöpajoja ja musiikkia.

Kirjahyrrän tapahtumia järjestetään museolla, kirjastossa, seurakuntakeskuksessa ja Naantalin kylpylässä.

Torstain ja perjantain tapahtumat ovat maksuttomia, mutta niihin pitää ilmoittautua etukäteen. Tarkka ohjelma ja ilmoittautumisohjeet löytyvät täältä.

- Lauantaiksi olemme järjestäneet maksullisen perhepäivän Kuparivuoren Urheilutalolla. Päivä huipentuu Pikku Papun Orkesterin konserttiin. Olemme tyytyväisiä lipunmyyntiin. Jonkin verran lippuja myydään lauantaina myös ovelta.

 

 

Kirjahyrrä - Naantalin Lastenkirjallisuusfestivaali 9.-11.11., tapahtumia eri puolilla kaupunkia