Jorma Uotinen tuo Pariisin Naantaliin

10.12.2015

Jorma Uotinen tuo Pariisin Naantaliin

©Virpi Aaltonen / Oi ihana Naantali teksti ja kuvat

 

Kuusi vuotta sitten haastattelin pianisti Jari Hakkaraista, joka innostui kuullessaan että asun Naantalissa: ’Voi, olisipa hienoa joskus esittää siellä chansoneita Jorma Uotisen kanssa!’ Ensi lauantaina tuo toive toteutuu.

- Olen tuntenut Jarin pitkään ja kysyin, lähtisikö hän yhdessä Jorman kanssa esiintymään näin pienelle paikkakunnalle, iloitsee Villa Randalan emäntä Hanna Pulla-Kankimäki tulevasta konsertista.

Jari ja Jorma ovat esittäneet chansoneita eri kokoonpanoilla jo vuosien ajan.

- Naantaliin tulemme kahdestaan, Jari kertoo. Esitämme ranskalaisia chansoneita eri aikakausilta, säveltäjiltä ja artisteilta, kuten Édith Piafilta ja Jacques Breliltä. Mukana on myös pari omaa sävellystäni, joita yleisö aina toivoo meidän esittävän. Toisen niistä olen säveltänyt Ranskassa. Konsertissa tunnelmoidaan Pariisin taivaan alla ja laulukielinä ovat ranska ja suomi.


Hurmaava Villa Randala on suosittu kesäkahvila (kuvassa Hanna). Joulukuussa pimeyteen kietoutuneen huvilan pöydille sytytetään kynttilät.

- Kävimme etukäteen tutustumassa Villa Randalaan, yövyimmekin siellä. Ihastuin paikan idylliin. Siellä on uskomaton tunnelma ja historian havinaa. Mukava päästä esiintymään sellaiseen paikkaan, Jari tunnelmoi.

- Naantali on mielestäni jännä kaupunki, joka muuttaa muotoaan ja tunnelmiaan vuodenaikojen mukaan. Talvisin kaduilla ei näe ketään, mutta ikkunoista loistaa pehmeää valoa. Tuntuu fantastiselta miettiä, miten kotien lämmössä valmistellaan joulua.

Hanna kertoo odottavansa lauantain konsertilta vahvaa tulkintaa sekä koskettavaa esiintymistä. Tanssitaiteilija Uotisen ääntä Hanna kuvailee jännittäväksi.

- Uskon, että Jorman esitys puhuttelee yleisöä. Hänen tyylinsä on niin vahva ja dramaattinen. Esiintymispaikkana Villa Randala on pieni ja intiimi. Esiintyessään Jorma liikkuu huvilan huoneissa. Hän ei todellakaan ole mikään paikallaan seisoja, Hanna nauraa.

Esitys kestää tunnin.

- Olemme järjestäneet useita pieniä konsertteja. Esiintyjät ovat hyvin lähellä yleisöä ja vuorovaikutus on voimakasta. Ja tunnelma hyvin intiimi. Välillä käy niin, että tunnelma ottaa esiintyjät otteeseensa ja esityksen pituus venyy ennakoidusta, Hanna kertoo.

Konsertti alkaa kello 18. Tarkemmat tiedot täältä.