Ilolataus syksyyn

8.8.2016

Ilolataus syksyyn

©Virpi Aaltonen / Oi ihana Naantali teksti ja kuvat

 

Vielä on neljä viikkoa aikaa halailla muumeja, näyttää pitkää nenää Haisulille, voittaa mörköpelko, nauraa vatsa kippurassa muumi-näytelmien ja esitysten hassutuksille, nirpistää nenää noidan klimppisopalle, musisoida Tuutikin Roskaorkesterissa, loikkia muumisaaren luontopoluilla ja labyrintissa, kuunnella kosken kohinaa riippusillalla… Sekä kiertää Muumimaailman suosikit: Muumitalon, Muumipapan Merenhuiske-laivan, jännittää satupolulla, tutkia Hemulin perhoskokoelmaa, katsella maailmaa poliisiaseman kaltereiden takaa. Ja, jos rohkeutta riittää, kurkistaa kahteen pelottavimpaan paikkaan: Mörkö- ja Hattivatti-luoliin.

Monien kesälomat ovat päättyneet ja samalla myös Muumimaailman suurimmat ruuhkat. Tämä on mielestäni parhainta aikaa vierailla saarella. Nyt ei tarvitse jonotella päästäkseen muumien syliin.  

Saarella tunnit kuluvat vauhdilla ja koko ajan tapahtuu jotain eri puolilla Muumimaailmaa. Jos väsyttää, voi loikoilla hetken Huilipuiston riippumatoissa. Muumisaarelta löytyy myös uimaranta.

Mukaan kannattaa pakata välipalaa. Isoon nälkään löytyy apua Mamman keittiössä, minne on katettu buffee-pöydät lapsille ja aikuisille. Herkkusuille maistuvat mamman pannarit, vohvelit tai jätskit.

Jos törmäät Tiuhtiin ja Viuhtiin, muista kysyä mitä matkalaukkuun on pakattu. Äläkä usko selostuksia haisevista sukista. Nämä kaksi ovat ihan hoopoja! Terveisiä Muumimaailman väelle: Mistä ihmeestä löydätte näitä mahtavia nuoria hahmojen sisälle? Jokainen tuntuu ottavan roolinsa tosissaan ja ovat juuri sellaisia, kuin Muumimaailman asukkaiden kuuluu ollakin: iloisia, lämpöisiä, ystävällisiä, hassuja, innostavia.