Hauskaa lasten festivaaleilla

11.5.2015

Hauskaa lasten festivaaleilla

©Virpi Aaltonen / Oi ihana Naantali teksti ja kuvat

Kirjoja, satujen luentaa, muumeja, nukketeatteria, elokuvia, musiikkiseikkailuja… Ja hei, meneekö tuolla Risto Räppääjä? Viikon päästä Naantalissa on Suomen suurin lastenkirjallisuuden festivaali Kirjahyrrä. Eri puolilla kaupunkia järjestetään yli 80 ohjelmanumeroa lapsille ja nuorille. Ja kaikki tämä ilmaiseksi kolmen päivän ajan!

- Vuoden päivät suunnittelimme festivaalin ohjelmistoa ja tapahtuma laajeni suuremmaksi kuin aluksi ajattelimme, iloitsee festivaalin moottori toiminnanjohtaja Pekka Vartiainen (kuvassa tuottaja Miia Liesegangin kanssa).

- Innokkaita lasten kulttuurin tekijöitä ilmoittautui mukaan eri puolilta Suomea. Ohjelma on rakennettu 0-14 -vuotiaille ja sisältää paljon myös tekemistä ja vinkkejä, jotka ohjaavat lapset kirjojen pariin.

Kirjojen maailmaa täydentävät musiikki, teatteri, elokuvat, videot, animaatiot, pelit sekä tietysti meille naantalilaisille tärkeät Muumit ja Naantalin lastenmusiikkijuhlien yllätysnumero.

- Kirjahyrrä syntyi tarpeesta nostaa esiin lastenkirjallisuutta ja vahvistaa sen asemaa. Kirjallisuus on väline, joka taistelee paikastaan muiden medioiden joukossa. Festivaali muistuttaa kertomusten voimasta ja kirjallisuuden kyvystä tuottaa lukijalleen elämyksiä. Aikuisille järjestetään luentoja ja nostetaan esille myös vakavia aiheita, kuten lasten yksinäisyys, Vartiainen jatkaa.

Herkutteluun. Festivaalin tukija Naantalin Aurinkoinen leipoo Kirjahyrrän viralliset leivokset.

Kun katsoo ohjelman monipuolisuutta, voi vain ihmetellä, onko tämä kaikki oikeasti ilmaista. Aikana, jolloin kaikesta nipistetään.

- Kyllä on, nauraa Liesegang. Kiitos kaupungin ja noin 30 yhteiskumppanin vahvan tuen, tästä tuli ilmaistapahtuma.

Kirjahyrrän suojelijana toimii oma kesäasukkaamme Tasavallan presidentin puoliso rouva Jenni Haukio.
 

Mukana uutuus: Risto Räppääjä  -kierrokset

Kirjahyrrä esittelee myös Naantalin Matkailun odotetun uutuuden: Risto Räppääjä -elokuvan jäljillä -kierrokset. Yleisömenestyksiksi kivunneiden Räppääjä -elokuvien koti on Naantalin vanhassa kaupungissa. Siellä on kuvattu niin Sevillan Saituri kuin Liukas Lennartkin. Ja ensi kesänä kuvataan taas. Mitä kuvauspaikoilla tapahtui ja onko kaikki oikeasti sitä, miltä elokuvissa näyttää? Yllätys on, kuka paikoilla kierrättää, Helvi-tätikö? Ilmoittaudu nopeasti mukaan, paikkoja on rajoitetusti.

 

Kirjahyrrä Lastenkirjallisuusfestivaali 20.-23.5. Tarkka ohjelma löytyy täältä.